Waar zijn de pasjes? Wie heeft ze meegenomen? Dat zullen we vanaf volgend seizoen niet meer horen, want er komt een digitale spelerspas, waarbij de bij Blauw-Zwart al aanwezige gegevens, zoals het KNVB-nummer, worden aangevuld met een foto.
Dit is de volgende stap in automatisering van de administratie van wedstrijden. Twee jaar geleden gingen we al over van papieren wedstrijdformulieren naar het invullen van de gegevens in de computer. Veel handiger, en de uitslagen van alle wedstrijden zijn nog dezelfde dag op het internet of via de app te raadplegen.
Met de overgang naar de digitale spelerspas kan vanaf volgend seizoen de scheidsrechter alle spelers met foto op de computer zien. Indien hij een controle wil uitoefenen, kunnen spelers vanaf 14 jaar om een identiteitsbewijs gevraagd worden. Zorg dus dat je dat op wedstrijddagen bij je hebt.


Voor de digitale spelerspas is een recente pasfoto nodig. Om het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken, zullen wij de foto's die dit seizoen gemaakt zijn voor de Jumbo-voetbalplaatjesactie gebruiken. Wie daar niet aan meegedaan heeft, nieuwe leden, senioren of degenen die bezwaar hebben tegen hergebruik van de Jumbo-plaatjes, moeten een digitale foto, met vermelding van naam en geboortedatum, sturen naar Kees van Wissen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Otto Leget (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Doe dit zo snel mogelijk, want zonder digitale spelerspas kan er niet aan wedstrijden deelgenomen worden.


Namens het bestuur,
Frits Rosendaal