Met een klinkende 4-5 overwinning uit bij hoofdklasser VVSB in Noorwijkerhout, heeft Blauw-Zwart JO12-1 de eerste bekerwedstrijd in stijl en ongeslagen de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgerond.
Voor de zomerstop legden onze mannen Rijnsburgse Boys reeds tweemaal over de knie en vorige week werd een 1-4 achterstand op Forum Sport op karakter omgebogen naar 5-5. Het team, bestaande uit een harde kern reeds gevormd in de roemruchte F1 lichting 2014 en aangevuld met talent van binnen en buiten de dorps- en landsgrenzen, is de afgelopen jaren onder de bezielende leiding van Niels Goderie, tot een hechte eenheid gesmeed. Niels heeft het stokje inmiddels overgedragen aan de enthousiaste trainers Danny Kroon en Dunke Lagerberg (beiden Blauw-Zwart seniorenselectie). Zij hebben de juiste snaar weten te raken bij deze talentvolle lichting.

Zaterdag kwam Blauw-Zwart door een hard schot van Tije al snel op voorsprong waarna VVSB echter snel de stand naar 2-1 wist om te buigen. Een mooie boogbal van Philip 'Der Bomber' zorgde voor een 2-2 ruststand.

De stugge verdediging bestaande uit goalie Quinn 'Buffon', Lucas, Bodhi, Quentin, Olivier en Gyan wist de schade verder te beperken. De Portugese alleskunner Tiago zorde met een mooie kopbal voor 2-3. Hierna liep VVSB uit naar 4-3 door wat onoplettendheden. Continue pressie van het creatieve middenveld van Blauw-Zwart bestaande uit Luuk 'De Truuk', Stijn en Lars zorgde voor de ommekeer. Een paar mooie vrije trappen van onder andere Sebas werden nog net gestopt maar uiteindelijk bezweek VVSB onder de Wassenaarse stormloop.
Met een ouderwetse samba-solo zorgde Jermaine voor 4-4. De druk werd VVSB teveel, wat leidden tot een eigen doelpunt. Waarna onze mannen wederom als winnaar het veld verlieten. Dit is het eerste jaar dat Blauw-Zwart meedoet aan de JO-12 competitie op groot veld met een 'eerstejaars D' selectie en het belooft een mooi seizoen te gaan worden..
Wordt vervolgd…

JO12 1 september