Met een zwaarbevochten overwinning bij FC Lisse laat Blauw-Zwart JO12-1 zien dat er wel degelijk sluw en stevig gespeeld kan worden door Wassenaarse voetballers.

Na een succesvolle voorbereiding waarin diverse hoofdklassers werden verslagen kende Blauw-Zwart JO12-1 een succesvol debuut in de 1e klasse. Na klinkende overwinningen van 11-0 en 21-1 besloot de KNVB tot een tussentijdse promotie naar de Hoofdklasse. Hier werd afgelopen zaterdag successvol gedebuteerd tegen FC Lisse, een gekende regionale topclub.

Trainers Danny Kroon en Dunke Lagerberg haalden alles uit de kast om het debuut succesvol te laten verlopen. Voorafgaand werd succesvol geoefend tegen angstgegner HVV JO12-1 (4-1). Daarnaast zette het Technisch Hart ook videoanalyse in.

Op een nat en winderig kunstgrasveld kwam Blauw-Zwart al snel op voorsprong via een bekeken schot van Jermayne. Na deze ‘wake-up call’ drong FC Lisse sterk aan en was een aantal keren dicht bij de gelijkmaker. De verdediging, onder leiding van ausputzer Quentin ‘Matthäus’ en stofzuiger Lucas ‘Van Aerle’, en verder bestaand uit Bodhi, Olivier en Gyan, hield stand. Interventies van Quinn ‘Buffon’ brachten ook tijdig redding. Het dynamische duo Sebas, ‘The Roadrunner’en Philip ‘Der Bomber’ combineerde op slag van rust naar de 2-0.

In het begin van de tweede helft zeilde een corner pardoes in de Blauw-Zwart goal en de toenemende druk van FC Lisse resulteerde in een ware loopgravenoorlog op het middenveld. Luuk ‘De Truuk’, Stijn, Thiago en Lars hielden hier manmoedig stand. Een subtiel lobje van Tije leek de wedstrijd te beslissen, maar werd onterecht en zonder inachtneming van het videomateriaal afgekeurd. Onze jongens zetten echter door en uiteindelijk wist Sebas in de laatste seconden uit een scrimmage de 1-3 te scoren.

Volgende week wacht Noordwijk.

JO12 1 oktober 2017

JO12-1, de glorieuze toekomst van Blauw-Zwart