Door Henk Goulooze

Het is de hoofdmacht van Blauw-Zwart afgelopen zaterdagmiddag weer niet gelukt de eerste punten binnen te halen in de zojuist toegetreden derde klasse. Dit keer was Kagia uit Lisserbroek met 0-4 te sterk in de door fikse regenbuien geteisterde voetbalstrijd op de Wassenaarse Schulpwei.

De ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep kwam fris en fruitig uit de startblokken, iets waaraan het vooral in de wedstrijd van vorige week nogal ontbrak. Er werden duels gewonnen en men trok fanatiek ten aanval. In de beproefde opstelling poogde Blauw-Zwart het Kagia-doel te vinden, maar dat gebeurde toch weer te vaak, als het op de slotpass aankwam, te onzorgvuldig.
En volgens voetbalwet nummer één: als je de doelpunten zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel, kwam Kagia in de 23e minuut voor het eerst voor de Blauw-Zwartgoal en door heel slordig dekken in de Wassenaarse verdediging was het direct raak ook: 0-1.

In de tweede helft verving de weer van een blessure herstelde Arthur Schiebroek middenvelder Luc van Zelst, maar de aanvallen van de Blauwen stierven nog steeds in schoonheid. De snelle Kagia-voorwaartsen lieten de bal veel sneller rondgaan en middenvelder Tom van der Marel benadeelde zijn ploeg behoorlijk door een kwartiertje na de rust een onbesuisde sliding op een Kagia-been te plegen, die een directe rode kaart opleverde. De Kagia-ploeg wist wel raad met de grotere bewegingsruimte die hierdoor ontstond. Vanaf de 69e wedstrijdminuut tot aan het einde van de strijd bouwde men het niet te ontkennen technische overwicht, gekoppeld aan een grotere handelingssnelheid, gestaag uit tot een 0-4 overwinning.
Tristan van Deursen en Stuart Hooymans vielen nog in aan Blauw-Zwartzijde (voor de overigens goed acterende 18-jarige Ime Raaphorst en Bastiaan Hendriksen). Ook zij konden de derde nederlaag op rij van de in de derde klasse toch nog onwennig opererende ploeg van trainer Jos van der Helm niet keren.