door Elbert van 't Slot

Als je een willekeurige toeschouwer, die de ranglijst niet kent, zou vragen waar beide ploegen zich in die ranglijst bevinden, zal het antwoord niet zijn dat de koploper Soccer Boys speelde tegen de rode lantaarndrager Blauw-Zwart, ondanks de uitslag 3-1.

Ook al vielen resultaten van de afgelopen weken wat tegen, toch is er weer een groot aantal supporters afgereisd naar het koude en natte sportpark van Soccer Boys in Bleiswijk die zagen dat trainer Jos van der Helm de Lagerberg Verhuisgroep combinatie met een behoudende taak het veld in stuurde. Niet zo gek als je bedenkt dat de gehele vaste voorhoede, door blessures en afwezigheid van onze spits, hun kunsten niet konden vertonen. Er werd dus gestart met 2 spitsen: Dunke Lagerberg en Stuart Hooijmans. En dan maar hopen dat je met counters via de opkomende backs Raymond Vosse op links en Nick Laponder op rechts gevaar kan stichten in de achterhoede van Soccer Boys. Dan moeten de middenvelders wel op tijd aansluiten en dat deden ze, ze hebben gewerkt als paarden. Dat geldt trouwens voor het hele team! Mike van Zonneveld stond weer, vanwege afwezigheid van de vaste keeper, in het doel en speelde een foutloze wedstrijd.

Het eerste kwartier moesten de Blauwen nog wel even hun weg vinden in deze aanpak, want je laat je tegenstander nu het spel maken, terwijl men gewend was, zeker vorig seizoen, zelf de touwtjes in handen te hebben. Dit resulteerde al heel snel in een kans voor Soccer Boys die door onze keeper Mike vakkundig uit zijn doel geranseld werd. Soccer Boys had duidelijk moeite met de aanpak het spel te moeten maken en kon eigenlijk de status van koploper niet waar maken.
Blauw-Zwart speelde geconcentreerd en had zelfs een goede kans, via een opkomende rush op links van Raymond Vosse die met een magnifieke voorzet Dunke Lagerberg bediende die maar net naast kopte.
In de 35ste minuut verdiende Soccer Boys een corner en de bal viel op het ongedekte hoofd van 1 van hun spitsen, waardoor de 1-0 aangetekend kon worden. De 2-0 viel al vrij snel erna vlak voor de rust, ook weer via een kopbal uit een voorzet. Eigenlijk waren dit de 2 enige echte dekkingsfouten in de Blauw-Zwart verdediging. Puntje van aandacht zou ik zeggen!
Maar na die 1-0 werd er een diepe bal gespeeld op de sprintende Kim Theil, die weer vele malen diep is gegaan, keeper kwam uit en kon niet anders meer doen dan Kim via zijn uitgestoken bovenbeen de doorgang beletten. Men spreekt vaak over een ‘geheide’penalty, nou dit was er één uit het boekkie. De scheidsrechter dacht daar ecter anders over, doorspelen dus. Dan ga je toch even anders de rust in.

In de rust is de moegestreden Mats de Koning vervangen door Jordi Lubbe, die soeverein de laatste-man positie innam. Blauw-Zwart schoot uit de startblokken met duidelijk een andere opdracht van coach Jos. 2-0 achter, daar gaan we wat aan doen! Het eerste kwartier nog wat behoedzaam, maar het spel van de Blauwen ontwikkelde zich al snel in ‘va-banque’ spelen. Stuart werd gewisseld voor Bryan ven den Barselaar en wat later Arthur Schiebroek voor Bastiaan Hendriksen. Tussendoor scoorde Soccer boys toch nog via een mooie aanval 3-0, maar heeft verder geen kans meer gehad.
Terwijl Blauw-Zwart wat vaker voor het doel van Soccer Boys verscheen, wat resulteerde in een overtreding in het strafschopgebied op Duncan, en nu gaf de arbiter wel penalty. Bas Conradi stopte al zijn frustratie in zijn Neeskensschot: 3-1.
In de slotfase kreeg Blauw-Zwart nog een paar kansen, waarvan een prachtige uittrap van keeper Mike op Bryan die ziedend net naast schoot.
Kortom, het spel deze middag van de Blauwen geeft vertrouwen voor de toekomst. We zijn er nog niet maar er zit schot in. We hoeven echt niet te wanhopen, krijg vertrouwen in jezelf, let op de dode spelmomenten, begin de wedstrijden behoudend en houdt de rust in het spel, dan weet ik zeker dat we best nog wel een eind komen!

Zaterdag 11 november is de Lagerberg Verhuisgroepformatie vrij.De eerstvolgende competitie wedstrijd is thuis tegen DSVP op zaterdag 18 november.

Soccer Boys BZ 14jpg

Een vertrouwd gezicht: Mike Zonneveld in actie (Foto Ton Koorevaar)