Ruim 450 jeugdleden spelen in bijna 40 teams in de competitie K.N.V.B. West 2. Ieder speelt op zijn niveau in selectieteams of recreatief.
Sinds enkele jaren werkt de jeugdafdeling van rksv Blauw-Zwart met een hoofd Jeugdvoetbal en er is extra voetbaltechnische en organisatorische aandacht voor de jeugd teneinde doorstroom van eigen talent te bevorderen. Daarmee loopt rksv Blauw-Zwart voorop in het Masterplan Voetbal van de KNVB.
De training vindt plaats onder de leiding van goed gemotiveerde, gediplomeerde trainers. Ook begeleiden zij de hulptrainers van de niet- selectieteams.

4-, 5- en 6-jarigen kunnen zich opgeven voor de Kabouters en Mini's

'Jong geleerd is oud gedaan' gaat voor onze jongste voetballers zeer zeker op. Blauw-Zwart hecht veel waarde aan een goede start voor deze leeftijdsgroep. Het grootste doel in hun eerste voetbaljaren is te weten komen wat voetbal is en uiteraard plezier.

Op een speelse manier zal kennisgemaakt worden met het spel, de regels, afbakening van het veld, medespelers, tegenspelers, scheidsrechter, fair play, etc.

Er wordt veel 4-4 gespeeld, zodat alle spelertjes vaak aan de bal komen. Deze kleine partijvormen worden afgewisseld met speelse pass- en trapvormen en het leren van basistechnieken. Dit met het het doel om baas te worden over de bal. Onderling zal er een ‘champions league’ toernooi gespeeld worden. Zo worden de jongste spelers in één of twee jaar begeleid om uiteindelijk door te stromen naar onze JO8- teams waar officiele KNVB wedstrijden gespeeld gaan worden tegen andere clubs.

Voor ouders is ook een rol weggelegd in dit alles. Dit kan door het geven van de trainingen maar ook door enthousiaste aanwezigheid.

Leg de lat als ouder niet te hoog bij uw kind, de nieuwe Robin van Persie komt vanzelf boven drijven als een speler daar de kwaliteiten voor heeft. Gezond motiveren zien wij graag, maar sla daar niet in door. De praktijk leert dat kinderen bij te veel druk juist afhaken. Dus stimuleer en enthousiasmeer, maar laat het geven van aanwijzingen en leiding geven over aan de trainer. Vang uw kind na een training of wedstrijdje altijd met een paar positieve woorden op.

Blauw-Zwart biedt voetbalplezier, goed en voldoende trainingsmateriaal, een transparant beleid en een mooie accomodatie.

Voor informatie kunt u zich wenden tot de coördinator Mini-voetbal, Danny Kroon (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 06 18243391).

 

Naast de "normale" voetbalactiviteiten organiseren de Activiteiten - en de Toernooicommissie o.a. de volgende activiteiten: ·

 Voetbaltoernooien in de maand mei, zowel uit als thuis. (soms in het buitenland), met als hoogtepunt het internationale C-toernooi
Zaalvoetbaltoernooien `s-winters in Sporthal "De Schulpwei"
Open trainingsmorgen bij seizoensopening.
Contact / spelavonden ter versteviging van de onderlinge sociale relaties.
Twee-daags Mini-kamp in de herfstvakantie voor onze allerjongsten met de mogelijkheid van overnachten!
Sint Nicolaasfeest voor O8-spelers.


Het seizoen wordt voor alle vrijwilligers, betrokken bij de Jeugdafdeling, besloten met een gezellige barbecue.
Zowel Toernooicommissie als Activiteitencommissie staan altijd open voor goede en leuke ideeën.

 

U ziet, er gebeurt altijd wel wat bij Blauw-Zwart!

Iedereen die zich actief met voetbal wil bezighouden is van harte welkom bij onze bloeiende vereniging. Aanvulling van ons grote vrijwilligersteam, ruim 100 medewerkers/sters, blijft altijd noodzakelijk.


Via de website wordt ieder op de hoogte gehouden van het laatste gebeuren binnen de vereniging.

 

Nieuwe Jeugdleden dienen zich via de site (tab 'Lid worden') in te schrijven. Onder deze tab vindt U ook de contributiebedragen. Na inschrijving wordt zo snel mogeljk contact opgenomen..

 

Het Jeugdbestuur is bereikbaar via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

sponsor lagerberg

bella schoonmaak

 

maxxus sponsor

BLAUW ZWART 281x280pixels

veteranen-logo

button flyerkledinglijn BlauwZwart 2017

visiefit banner