Naam:
Henk Goulooze

 

Leeftijd
73 jaar

 

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
Vele jaren getrouwd geweest, woon de laatste 22 jaar alleen. Heb twee dochters en één zoon (48, 47 en 42 jaar oud). En ik heb drie kleinkinderen van tegen de 20 jaar. En mijn oudste dochter is afgelopen zomer met het Nederlands Masters Dameshockeyteam boven de 45 jaar Europees kampioen geworden na een zinderende finale tegen de Engelse dames.

 

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V. Blauw-Zwart verbonden. En op welke manier?
Vanaf eind jaren ’50 in de vorige eeuw supporter, vooral omdat ik in de wijk Oostdorp ben geboren. Van 1991 tot 2003 was ik voorzitter van de RKSV Blauw-Zwart, nadat ik een jaar vice- voorzitter was geweest. Ik heb me daarna (als voorzitter van een commissie) bij de club o.a. bezig gehouden met het project Normen en Waarden en schrijf in wisseldiensten na mijn vertrek als voorzitter wedstrijdverslagen van ons eerste elftal. En ik ben een trots erelid van onze vereniging.

 

Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Blauw-Zwart?
Ik schrijf nog steeds wedstrijdverslagen en ben kort geleden (ook weer binnen een werkgroepje) gestart met de voorbereidingen voor het jubileumboek dat we bij ons 100-jarig bestaan (in 2021!) gaan uitbrengen.

 

Wie is je favoriete voetballer/-ster en waarom?
Internationaal: Lionel Messi. Nationaal: Dirk Kuyt

 

Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
Ons eerste damesteam! Omdat ik denk dat damesvoetbal in het algemeen ernstig wordt ondergewaardeerd en deze snel groeiende ‘tak van sport’ heel gezond is voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen in onze samenleving.

 

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen van ons vlaggenschip?
Ik reken er op dat onze mannen zich ( met blijvende steun van ons allemaal) minimaal handhaven in de derde klasse en wellicht nog een nacompetitie afdwingen d.m.v. een (al dan niet vervangende) periodetitel.

 

Wie is je favoriete speler bij Blauw- Zwart en waarom?
Guy van Vliet. Omdat hij gedurende een lange reeks van jaren met veel inzet, samenwerkingsgericht binnen het team en met een groot Blauw-Zwarthart altijd positief onze vereniging heeft uitgedragen.

 

Wat wordt de uitslag van de wedstrijd R.K.S.V. Blauw-Zwart - Soccer Boys van zaterdag 10 maart?
Ik reken op een 3-1 overwinning!

 

Wat wil je nog kwijt?
Ik ben heel erg blij met de geleidelijke verjonging die onder de uitstekende leiding van onze voorzitter André van Herk plaats vindt: zowel in bestuurlijk opzicht als in ons onmisbare vrijwilligerscorps. Denk bij dit laatste maar eens aan onze kantinebezetting.

 

En... wie moet zeker een keer in deze rubriek aan het woord komen?
Wie anders dan Ad Riem?

 

Henk Goulooze