door Cees Olijslagers

In een ijzig koud Waddinxveen waren er toch weer veel Blauw –Zwart supporters aanwezig om hun team te ondersteunen. Het was voor trainer Jos van de Helm wel even puzzelen geweest om tot een evenwichtige opstelling te komen door blessures en schorsingen, maar de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep streden voor elke meter en onderstreepten het belang van een brede selectie en de zeer goede eigen trainingsaccommodatie.

De goede conditie en een uitgekiende tactiek van de Blauwen zorgden er voor dat Be Fair nauwelijks gevaarlijk kon worden. De ijskoude, straffe wind liet goed voetbal niet toe. Maar de inzet van de spelers en steun van de supporters maakten er toch een spannende wedstrijd van.

In de 15e minuut kwam via een aanval van rechts de moeilijk te controleren bal bij Kim Theil, die uiterst precies de bal in het doel plaatste: 0-1. Direct daarna was het Dunke Lagerberg die uit een corner in het zijnet kopte. Het weinige dat Be Fair er tegenover stelde was een doelpunt dat terecht door de scheidsrechter wegens buitenspel werd afgekeurd

Na de rust hetzelfde spelbeeld en met snelle uitvallen zat de 0-2 er aan te komen. Het was Kim Theil die de ruimte zag en Dunke Lagerberg in staat stelde om keurig beheerst die tweede te maken. Je moest er wat voor over hebben om in deze barre weersomstandigheden de rest van de wedstrijd te blijven volgen. Maar 3 punten meenemen naar Wassenaar deed de koude snel vergeten.

Tot slot een woord van hulde voor de wisselspelers Maarten Hoogduin, Clemens Westgeest en Bram den Hollander, die prima hun bijdrage leverden!

Zaterdag a.s. spelen de mannen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep thuis om 15.00 uur tegen W.D.S. uit Driebruggen. Veel succes!!