Door Elbert van ´t Slot

Rond de 100, jawel, meegereisde Blauw-Zwart supporters hebben tegen DSVP 1 in Pijnacker hun Lagerberg Verhuisgroep team, ondanks de vele aanmoedigingen, geen vuist zien maken. We zagen 2 ploegen die dezelfde strijdwijze hanteerden, vanuit een versterkte achterhoede trachtten te scoren via de counter. Gevolg: de strijd speelde zich merendeels af op het middenveld. Met als uitblinkers de twee keepers, Mike van Zonneveld voor Blauw-Zwart en de aalvlugge Tom Bénard voor DSVP.

Blauw-Zwart schoot wel snel uit de startblokken en zette DSVP voor korte tijd vast op eigen helft. Maar DSVP ontworstelde zich uit die druk via het hanteren van de lange bal op hun snelle vleugelspelers, waar het dan toch weer strandde op de stugge verdediging van Blauw-Zwart onder leiding van de goed spelende laatste man Bas Conradi.
Het tempo zakte bij beide teams, verveling sloeg toe op de tribune, het werd een gezapig potje voetbal. Tegen het einde van de eerste helft voerde DSVP de druk op richting het Blauw-Zwart doel. Keeper Mike van Zonneveld moest binnen 15 minuten 3 lastige ballen keren, hetgeen hij met verve deed. Blauw-Zwart gooide er een tandje bij, wat resulteerde in een prachtige passeerbeweging op de rechterkant van Dunke Lagerberg, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van DSVP. De rebound, ingeschoten door Adrian Koziel, werd wederom gekeerd en Dunke pakte de rebound van de rebound maar ook die werd tegen gehouden. Dat was het enige hoogtepunt uit de eerste helft. Blauw-Zwarter Iliass Assabann kwam onfortuinlijk in botsing met een tegenstander en moest groggy het veld verlaten. Na onderzoek bleek dat hij naar het ziekhuis moest worden vervoerd voor een foto van zijn kaak. Jordy Lubbe kwam er in en speelde een gedegen wedstrijd. De snelle Raymond Vosse schoof door naar het middenveld.

Na de rust het zelfde spelbeeld, rommelig , warrig, gezapig.
De spanning kwam er een beetje in toen de Lagerberg Verhuisgroep brigade het tempo opschroefde. Er ontstond een aantal kansen die niet benut werden. De wedstrijd werd wat harder en de scheidsrechter, die eerst de losse teugel hanteerd, moest die teugels weer aantrekken.
Coach Jos van der Helm wisselde 2 moegestreden aanvallers Adrian Koziel en Bastiaan Hendriksen voor Stuart Hooijmans en Maarten Hoogduijn. Dat gaf direct meer initiatief in de voorhoede van Blauw-Zwart. Er volgden een paar prima aanvallen die niet vakkundig werden afgemaakt, of ze strandden op die dekselse keeper van DSVP.
Bas Conradi kreeg nog een aantal keren de kans met zijn afstandwapen, de vrije trap, om net buiten het strafschopgebied direct te scoren, zonder resultaat deze keer.
Het mooiste moment was een lange bal van diezelfde Bas op de snel inlopende Dunke Lagerberg in het strafschopgebied van DSVP, die de bal prachtig via hoofd de juiste richting gaf over de keeper heen. De bal spatte op de lat en de keeper ving daarna simpel op.
Met nog een gele kaart voor Raymond Vosse en een weergaloze redding van Blauw-Zwart keeper Mike van Zonneveld eindigde deze partij voetbal zonder winnaars en verliezers. Misschien waren de meegereisde supporters wel de verliezers.

Volgende week speelt Blauw-Zwart uit tegen FC Oudewater om 14.30 uur en de stand op ranglijst, 7e met 20 gespeeld en 25 punten betekend niet dat we los staan van de ploegen onder ons. De meesten moeten nog 1 en zelfs 2 wedstrijden inhalen, dus van op “lauweren rusten” is geen sprake.

DSVP BZ

Foto: Elbert van 't Slot