Door Cees Olijslagers

Een gezellige drukte op en rond de velden, zeer goed voetbalweer en toch wel hoge verwachtingen omdat er nog een – weliswaar kleine – kans was voor de derde periode titel.

Tegenstander Leiden opende met een aantal snelle aanvallen en de thuisclub kwam goed weg met een bal op de kruising. Bij wéér een aanval van Leiden ontstond er een scrimmage voor het Blauw-Zwart-doel en ook dàt liep goed af.
De Blauwen konden daar weinig tegenover stellen. Er werd veel te traag uitverdedigd en het lukte maar niet om met een goede pass een medespeler te vinden. Eén keer werd spits Adrien Koziel goed in stelling gebracht, maar zijn schot ging net voor langs. Bij de rust was het derhalve nog steeds 0-0

De tweede helft speelde Blauw-Zwart wat offensiever en voerde de druk op. Dit leverde via een aanval over rechts een opening op en resulteerde in een goede goal van Stuart Hooymans, die de door hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep geschonken bal koeltjes in het doel deponeerde: 1-0.
Wie dacht dat Leiden conditioneel er doorheen zat kwam bedrogen uit. Zij hadden een paar spelers in de goede vorm en werden steeds gevaarlijker. Dat leverde de gelijkmaker op uit een corner waar de Blauwe verdediging wel naar keek, maar niet ingreep. 1-1
Het werd nog erger toen een snelle aanval van Leiden alleen nog met een overtreding gestopt kon worden. Penalty en onhoudbaar voor onze keeper ingeschoten: 1-2.

Bastiaan Hendriksen werd nog ingebracht voor Stuart Hooymans. Er kwamen nog een paar goede voorzetten van links, maar geen echte kansen. Zeer teleurgesteld dropen spelers en staf af langs de doodstille supporters.

A.s. zaterdag alweer de laatste uitwedstrijd van het seizoen, tegen Zwammerdam en daarna als laatste nog thuis tegen DWO uit Zoetermeer.

BZ Leiden 2

Toen alles nog goed leek te gaan. Stuart en Illiass verwelkomen juichend de openingstreffer  (Foto Coos Hubscher)